Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Крадец в магазина

Снимка: Радио Шумен

41-годишен мъж от Шумен е задържан за кражба на хранителни продукти от търговски обект на ул. “Ген. Драгомиров“ в града. Това съобщават от шуменската полиция.

Сигналът е приет малко след 10:30 часа. Съобщено било, че клиент извършил кражба на стоки на стойност 121 лева. На място веднага бил пратен полицейски екип. 

Извършителят е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е бързо производство.


По публикацията работи: Велмира Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложби в Ганушевата къща

Четири експозиции ще бъдат представени в залата на Ганушевата къща в Шумен днес. Инициативата е част от традиционната Нощ на музеите, която се провежда във втората половина на май.  Експозициите ще бъдат отворени за посетители от 16.00 ч. до 23.00 ч. Посетителите ще могат да разгледат ръчно изработени кукли от текстилни материали, дело на..

обновено на 18.05.24 в 12:35
ВиК - Шумен

Вода в Шумен – не преди обед

Най-рано след 12 ч. на обед се очаква да бъде пусната водата в Шумен. Това съобщи за Радио Шумен дежурният във ВиК дружеството.  „Възстановяването на подаването ще стане бавно“, каза още дежурният, който не уточни дали по обед се надява да потече водата от чешмите, или тогава да започне пълненето на системата. Екип на ВиК оператора работи по..

публикувано на 18.05.24 в 07:55

Времето в събота

Между 10° и 13° са измерените в 6 ч. тази сутрин температури в Североизточна България. В Шумен е 11°, атмосферното налягане е 993 хектопаскала, влажността на въздуха е 95%.  В Разград и Търговище термометрите показват 10°, 12° е температурата в Силистра, 13° е в Русе. Днес ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни..

публикувано на 18.05.24 в 07:50

Нова авария отлага пускането на водата в Шумен

След успешно отстраняване на аварията на водопровода, за който съобщихме по-рано днес, при подаване на вода към водопроводната мрежа на Шумен се е появил технически проблем с една от помпени групи в Помпена станция 1300, съобщават от ВиК- Шумен. За отстраняване на проблема е необходимо да се извърши ремонт на авариралото съоръжение.  От ВиК-..

публикувано на 17.05.24 в 19:51

Празник на спорта

Спортен празник за децата на Шумен организираха днес общината и Ученическата спортна школа „Хан Крум“. Поводът бе Международният ден на предизвикателството и Ден на българския спорт – 17 май. Проявата бе в зала "Арена Шумен". Кметът проф. Христо Христов връчи купи на най-изявените малки спортисти и им пожела лично „много борбеност, мотивация за..

публикувано на 17.05.24 в 14:59

Нов директор на СИДП

Инж. Петър Ганев е новият директор на Североизточното държавно предприятие (СИДП) в Шумен. Той е назначен със заповед на министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов. Петър Ганев е роден през 1977 г. в Шумен. Завършил е Гимназия с преподаване на чужди езици „Никола Йонков Вапцаров“ – Шумен. Владее английски и немски език. Има висше..

публикувано на 17.05.24 в 14:34

Овен в петолинието

С концерт и представяне на книгата „Овен в петолинието“ тази вечер ще бъдат отбелязани 125-годишнинината от рождението на Панчо Владигеров и 75-годишнината на Филип Павлов.  Събитието е  в къщата музей „Панчо Владигеров“ в Шумен. Концертът е под надслов „Два творчески юбилея“. В програмата е включена клавирна и вокална музика от Владигеров и Павлов...

публикувано на 17.05.24 в 13:05