Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изпитание по пътя

Снимка: desant.net

В уроците на живота няма поправителен. Просто нещо се случва. Без предварителна подготовка и предупреждение. И човек трябва да премине през него – по един или друг начин. Или го преодолява и това го прави по-силен и му помага да израсте като личност. Или се срива и остава да чака нещо друго, което да му даде възможност да се изправи.

Подобни обстоятелства застигат Наталия Стефанова – една силна, борбена  и дейна жена, която съдбата поставя пред сериозно изпитание.

Росица Арабаджиева ни среща с Наталия Стефанова.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
агнешко печено

Внимавайте с яйцата и агнешкото

Великденските празници са повод за много фамилни и приятелски събирания. Те по традиция няма да минат и без трапези с яйца, дъхави козунаци и традиционното агнешко. Не бива да прекалявате нито с бройката на яйцата, нито с обема на порциите. Особено, ако сте се отдали на пости, обилната трапеза може да помрачи празника. Това съветват специалисти по..

публикувано на 05.05.24 в 11:55

Мария, която успя в Харвард

Една от гордостите на Русе тази година е абитуриентката от Английската езикова гимназия "Гео Милев" Мария Георгиева. Пълната отличничка е приета с пълна стипендия в американския университет "Харвард".  През август в Бостън Мария ще постави началото на академичната си кариера, като студент по политология и политическа философия.  Тя е от младите..

публикувано на 05.05.24 в 11:04

Яйцето-символът на Великден

Един от най-ярките символи на Възкресение Христово е боядисаното яйце, което навръх празника има особено място в ритуалите на българите и до днес.  Чукането с яйца е популярна традиция, която се възприема като игра и от възрастните, и от децата.  В християнството яйцето представя разпятието и възкресението на Иисус Христос. Твърдата му черупка..

публикувано на 05.05.24 в 10:15

Масово кръщене в Голямата Базилика в Плиска

Девет деца на възраст от 1 до 8 години бяха покръстени днес от отец Адрей и отец Божидар в голямата базилика в Плиска. "Тази базилика е построена по нареждане на Борис, с негово знание, най-вероятно и с негови средства. Оттук е започнало и покръстването на нашия народ“, каза отец Андрей от Нови пазар и допълни, че няма противоречие с канона..

публикувано на 04.05.24 в 15:43

В ново амплоа

Повече от три седмици последователите на Мира Радева във фейсбук следиха с удоволствие поредното предизвикателство, което тя предприе. Известната социоложка продължава да се доказва в друго амплоа – на един физически активен авантюрист. Поредното предизвикателство, което тя осъществи с приятелка, е преминаването по един от поклонническите пътища до..

публикувано на 04.05.24 в 09:47

Сбъдната мечта за църква

Църквата „Свети великомъченик Димитър“, която се строи в шуменското село Вехтово от 2018 година, е пред завършване. Напълно реалистично е на храмовия празник да бъде осветена. Добрата новина идва от свещеника Пламен Марчев, който е свидетел и насърчител на всички усилия на местните жители. Откакто са вдигнати колоните на църковната..

публикувано на 03.05.24 в 10:00

Деца творят преди Великден

Деца рисуват върху яйца и изработват великденски картички за предстоящия светъл празник. Тази възможност им предостави Сдружението „Клуб култура за Шумен“ по време на великденска работилница, която продължава до 15:00 ч. в Ганушевата къща в Шумен. Ателието се организира за четвърта поредна година. Занятията са както за младежи и деца, така и за..

публикувано на 02.05.24 в 14:11