Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца в акция "Добро"

Докато са във ваканция две шуменски момичета - Ная Дилова и Аделина Станчева, творят красиви ключодържатели, брошки, гривни и герданчета, а от днес ги предлагат на ценители. Разположили са масичката си на улица "Владимир Вичев" 22, в съседство на Радио Шумен и имат благородна кауза. Всичко спечелено до монета ще бъде предадено на хранителен магазин в Шумен, който е част от инициативата за Великден "Нетърпеливи за добро".

"С нашите пари ще се купят хранителни продукти за хора, които не разполагат с много средства или за семейства с много деца", обясняват Ная и Аделина. Само в днешния ден, за няколко часа, момичетата са успели да съберат над 60 лева от добри шуменци.

Ная и Аделина са от 4 "в" клас на Трето ОУ "Димитър Благоев" в Шумен.

Това не е първият път, когато ви разказваме за инициативните момичета. През лятото на миналата година Ная и друга нейна приятелка Дилара събраха средства пак с ръчни творби и ги дариха на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Шумен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отворени музеи по празниците

Славейковото училище в Търговище ще работи по време на празничните дни.  Посетителите може да разгледат постоянните експозиции „От ревност за народното просвещение”, посветена на годишнината от построяването на Славейковото училище, а също и изложбите„Върбинка – изпратена от Бог“, „Нюйоркски митрополит Андрей, „Реликви на свободата“ и гостуващатата..

обновено на 01.05.24 в 10:00

Велика сряда е

За православните християни днес е Велика сряда - третият ден от Страстната седмица. На този ден църквата възпоменава предателството на Юда Искариотски, който предава Иисус Христос за 30 сребърника. Последната седмица на Великия пост църквата нарича Страстна седмица, защото тя е посветена на възпоменанията за последните дни от земния..

публикувано на 01.05.24 в 08:42

Честваме празника на труда

Днес отбелязваме Деня на труда и на международната работническа солидарност - 1 май. Чества се от 1890 г. - с резолюция, приета на учредителния конгрес на Втория интернационал в Париж. Денят бележи годишнина от началото на голяма стачна вълна в Съединените щати с искане за 8-часов работен ден, в която се включват над 340 хиляди души от..

публикувано на 01.05.24 в 08:39

Облачна сряда

Днес в ранните сутрешни часове все още на места ще превалява дъжд. През деня ще остане предимно облачно и следобед отново е възможно слабо да превали. Вятърът ще е умерен от север-североизток. Минималните температури са между 8° и 13°.  Максималните слабо ще се повишат и ще са 15°-20°. За Шумен около 18°. Прогнозата е на дежурния синоптик..

публикувано на 01.05.24 в 07:19

За шести път търсят обществен посредник

До 30 юни желаещите да участват в конкурса за избор на обществен посредник на община Шумен трябва да подадат документите си в местната администрация. Това реши на първото си заседание комисията, която организира изпита. За неин председател бе избран общинският съветник Метин Джамбазов (ДПС).  „Няколко пъти бях председател и това не доведе до избор на..

публикувано на 30.04.24 в 16:41

С колело до Виена

Русенците Велиян, Мартин, Никола и Васил, по-известни като приятелската задруга „Slow Riders“, потеглиха от Русе на своето традиционно велопътешествие. Този път те се отправят към Женева, Швейцария, откъдето стартира тяхното едномесечно приключение към горното течение на река Дунав - от извора в Шварцвалд до Виена.  Момчетата от „Slow Riders“ са приели..

публикувано на 30.04.24 в 15:38

В Шуменско разкриват 127 избирателни секции

Общо 127 избирателни секции ще има в Община Шумен за предстоящите избори на 9 юни. Това стана ясно след заповед на кмета Христо Христов и след проведените консултации за определяне състава на секционните избирателни комисии.  Броят на членовете е определен с решение на Районната избирателна комисия. За секции с до 500 избиратели има по 7 членове в..

публикувано на 30.04.24 в 15:30