Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Възраждане“: Преселници тормозят Смядово

Шуменският народен представител Веселин Вешев (в средата).
Снимка: РШ

Подписка за изселването на преселници в община Смядово, дошли от сливенското село Градец, инициира ПП „Възраждане“. Това обяви шуменският народен представител Веселин Вешев.

Част от новите жители на Смядово създават системни проблеми от 2017 г. Чупят пейки, слушат силна музика, късат цветята в центъра на града, а конфликтите им преминават в мащабни физически разправи.

„Общината не може да се справи с проблема. Не успява да се справи и звеното „Общинска охрана“, което е създадено, за да спре безредиците. Миналата година се стига до масов бой с около 100 души, при който има счупени крака, рязане на уши и други престъпни прояви. Преди около месец се случва пак масов бой, при който също има намеса на полиция“, добави Вешев.

„Никога не сме крили проблема, а през годините не сме спирали да търсим решения. Тези хора успяха да закупят 16 къщи в Смядово. Преди да дойдат при нас, част от тях са живели в палатки, имаха малки деца без ЕГН-та. Очакваме в подписката да опишете на каква нормативна основа да стане това изселване. Ние работим по закони, а те не ни позволяват дори да вземем личните карти на нарушителите”, посочи заместник-кметът на Смядово Иван Кюркчиев.

„Ще се консултираме с юристите на партията и ще предложим вариант как системните нарушители на реда да бъдат изселени. Сега само поставяме проблема пред обществото, защото много хора не знаят какво се случва в Смядово“, каза депутатът от „Възраждане“.

Подписката ще се събира два месеца, а после ще бъде внесена в Общинския съвет на Смядово. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Университетът чества патрона си

Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ чества патронния си празник в деня, когато църквата почита Свети велики царе равноапостолни Константин и Елена. И тази година преподаватели и студенти почетоха един от най-великите старобългарски химнописци, който е и от създателите на Преславската книжовна школа, дала смисъла и блясъка на..

публикувано на 21.05.24 в 13:28

Засилен контрол на баловете

Създадена е организация за осигуряване на обществения ред по време на предстоящите абитуриентски балове и тържествата, свързани с 24 май, съобщават от полицията в Шумен.  Ще има засилено полицейско присъствие и контрол на движението. Целта е да се предотвратят инциденти при провеждането на баловете в дните 24 и 25 май.  Полицаите ще проверяват дали..

публикувано на 21.05.24 в 12:52

ВиК авария в Шумен

Поради авария на ул. „Искър“ в шуменския квартал Боян Българанов районът ще остане без водоподаване до отстраняване на проблема. Това съобщават от ВиК - Шумен в сайта си.  От водното дружество не уточняват кога точно ще бъде пусната водата на улицата.

публикувано на 21.05.24 в 12:09

Хванаха почерпен да шофира

51-годишен мъж от село Градище бил установен да шофира след употреба на алкохол вчера сутринта, съобщават от шуменската полиция. Проверката била извършена от екип на пътна полиция в Шумен около 09:40 часа. На ул. “Алеко Константинов“ бил спрян водач на "Мерцедес Спринтер". Водачът бил тестван за шофиране след употреба на алкохол. Отчетени са..

публикувано на 21.05.24 в 11:45
СУ

Изпити за седми клас

Учениците, които ще кандидатстват за прием в VІІІ клас в паралелки с профили „Изобразително изкуство“, "Музика“ или „Физическо възпитание и спорт“, трябва да държат изпит по съответния предмет. Изпитите се организират при заявено желание от учениците. За явяване е необходимо да се попълни заявление по образец, утвърден от министъра на образованието. То се..

публикувано на 21.05.24 в 09:38

Европейски ден на "Натура 2000"

Европейския ден на "Натура 2000" ще отбележат на 21 май екоексперти на Регионална инспекция по околната среда и водите – Шумен. Заедно със служители на общинската администрация на Антоново те ще извършат почистване на защитена зона „Голяма река“ за опазване на природните местообитания.  След почистването в местността ще бъде поставена информационна..

публикувано на 21.05.24 в 08:54

Покана за концерт

На 21 май община Шумен Ви кани на концерт на Хасан и Ибрахим Игнатови и с участието на студенти от Шуменски университет “Епископ Константин Преславски”, ученици от Средно училище “Сава Доброплодни” и приятели.  Концертът е с начален час 18.00 ч. в концертната зала “Проф. Венета Вичева” на община Шумен. Събитието се провежда под патронажа на..

публикувано на 21.05.24 в 08:44