Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорче" на 50

4
Снимка: Община Разград

С „Приказка от танци“ Детският танцов ансамбъл „Лудогорче“ към Капанския ансамбъл в Разград отбеляза 50 години от създаването си. В спектакъла участваха както настоящите изпълнители, така и част от предходни поколения танцьори, съобщават от община Разград. 

През годините във фолклорната формация са участвали над 2500 лудогорчета. Репертоарът на ансамбъла, създаден към Основното училище „Васил Левски“, включва 67 танца от различни етнографски области. Във витрината с отличията пък са награди от множество национални и международни фестивали и конкурси.


По публикацията работи: Росица Арабаджиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ученици на годината

Фондация „От мечта до реалност“ в Разград връчи първите си годишни награди „Ученик на годината”. Носителите на отличието бяха обявени от председателя на организацията Айтен Кязимова.  Призове получават Йоана Костадинова, ученичка в шести клас в Основно училище "Никола Икономов", Мелтем Ахмед от седми клас в Основно училище „Никола Йонков Вапцаров” и..

публикувано на 13.06.24 в 08:53

Разследват отвличане на мъж

42-годишен мъж е обвинен и задържан за срок до 72 часа заради отвличане на мъж от разградското село Топчии. Наблюдаващият случая прокурор от Окръжната прокуратура в Разград ще внесе искане за постоянното му задържане под стража. Сигнал за деянието е подаден от жертвата на 10 юни. Според събраните доказателства по образуваното досъдебно..

публикувано на 12.06.24 в 08:32

Нови автомобили за полицията

Два чисто нови автомобила получи Областната дирекция на МВР-Разград. Те ще се използват за патрулно-постова дейност и работа на Пътна полиция.  Колите разполагат с оборудването, необходимо за работата на полицейските служители.  Предстои да пристигнат още седем автомобила, като два от тях ще бъдат използвани от РУ-Кубрат и РУ-Исперих.  Целта е..

публикувано на 11.06.24 в 14:19

Жътвата започва

Жътвената кампания започва днес в Кубрат. Началото ще бъде дадено от 12:00 часа. В региона от седмица жънат ечемика в силистренска област, предимно в общините по поречието на река Дунав, каза Маломир Власов от Съюза на зърнопроизводителите в Лудогорието.  В разградска област жътвата се очаква да стартира в началото на следващата седмица...

публикувано на 11.06.24 в 10:12

Капсули с канабис в земята

Двама младежи са задържани за притежание и разпространение на наркотични вещества, съобщават от разградската полиция. По оперативна информация е установено, че 18-годишен от самуилското село Богданци е предприел пътуване до Варна, откъдето се снабдил с капсули с течност /канабис/. Около 22:00 часа на 9 юни в Разград той бил задържан. При личен..

публикувано на 10.06.24 в 12:27

Убедителен лидер в Лудогорието

С над 45,5% ДПС е първа политическа сила в Разградска област в изборите за Народно събрание. Това показват данните от над 58,5% обработени протоколи.  С малко под 20% е втората формация – коалицията ГЕРБ – СДС.  Трети са "Продължаваме промяната – Демократична България", за които са гласували близо 12,5 на сто от имащите право на вот.  "Възраждане" са с..

публикувано на 10.06.24 в 11:10

Очакван лидер в Лудогорието

В изборите за Народно събрание в Разградско ДПС води с 48.55%. ГЕРБ – СДС събира 19.14% от гласовете. Третата позиция е за "Продължаваме промяната – Демократична България", които имат 12.05%. "Възраждане" събират 6.25% подкрепа. "БСП за България" е с 5.54%. "Има такъв народ" остава под границата от 4%. Те имат едва 2.37%. „Не подкрепям никого“ са..

публикувано на 10.06.24 в 07:38