Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Информационни терминали в МВР

Снимка: ОДМВР Разград

Информационни терминали в услуга на гражданите са поставени на входовете на районните полицейски управления в Разград, Исперих, Кубрат и Лозница. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Разград. 

На тях гражданите могат да правят различни справки за валидност на документи за самоличност, проверки за задължения по фиш, наказателни постановления, контрол на общоопасните средства, по направление на Пътна полиция. Освен възможност за заявки и справки, свързани с Портала за електронни административни услуги на МВР, устройствата дават достъп до публичната информация от „Карта на престъпността“, Портала за отворени данни и EGOV.BG. 

Общо 180 информационни терминала са поставени в структури на МВР в цялата страна. Те дават и безплатен Wi-Fi достъп на потребителите на административни услуги. Терминалите ще са на разположение на гражданите включително и в почивните и празнични дни.


По публикацията работи: Ивелина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Подменят водопроводи

И през следващата седмица продължава работата по проекта за подмяна на водопроводите в Доброшката махала на Разград. Това съобщиха от община Разград. Новите участъци, в които ще започнат изкопни работи в периода от 24 юни до 30 юни, са: ул. „Александър Стамболийски” – от ресторант „Шалеви” до ул. „Жеравна” и ул. „Кратово” – в участъка от..

публикувано на 22.06.24 в 10:47

Танцувай с Пагане

За осми път Кубрат събира любители на българските народни танци. Близо 500 души ще се потопят във вихъра на фолклора във фестивала „Танцувай с Пагане“.  Тази година се включват 21 танцови състава от Североизточна България, като за част от тях това е първо участие, каза за Радио Шумен Гинка Панчева, ръководителят на формация „Пагане“, домакин на..

публикувано на 22.06.24 в 08:20

Удари в крайпътни дървета

39-годишна жена е пострадала при катастрофа, съобщават от разградската полиция. Сигнал за пътнотранспортното произшествие е получен около 15:30 часа на 20 юни на тел. 112.  На пътя между самуилските села Богданци и Хърсово лек автомобил „Фолксваген Голф“ излиза от пътното платно на прав участък и се блъска в крайпътни дървета. На място е установено,..

публикувано на 21.06.24 в 11:59

Пожар в нива с пшеница

8 декара пшеница са унищожени при пожар край село Киченица, съобщават от Областната дирекция на МВР – Разград.  Сигнал за произшествието е получен вчера преди обед. На място е установено, че се е запалила нива с площ 18 дка, стопанисвана от 50-годишен мъж. Огънят унищожил около 8 дка от посева.  Причините за пожара и размерът на нанесените щети..

публикувано на 20.06.24 в 09:41

Деца върнаха загубен портфейл

Началникът на РУ-Исперих старши инспектор Константин Костов награди три момчета, намерили и върнали портфейл с пари и документи. В следобедните часове на 17 юни тримата се натъкнали на кафяво кожено портмоне по улица „Лудогорие“ в Исперих. Вътре открили пет банкноти с номинал 20 лв. на обща стойност 100 лв. Момчетата донесли портфейла в сградата на..

публикувано на 19.06.24 в 12:05

Почистиха древния Абритус

Музейните специалисти почистиха двата лапидариума на територията на древния Абритус в Разград. Инициативата е част от подготовката на музея за поредното издание на фестивала на материалното и нематериално културно наследство „Белите нощи на Разград“ на 23 и 24 юни.  В първата фестивална нощ домакини на събитията са къщите музеи в Разград, а..

публикувано на 19.06.24 в 09:50

Жена намери и върна 19 000 лв.

Почетна грамота за доблестна постъпка връчи директорът на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Разград старши комисар Диян Симеонов на 50-годишна жена от село Раковски, която намери и върна в полицията чанта с пари, лични вещи и документи, собственост на възрастна 84-годишна разградчанка, съобщават от полицията. Съвестната жена се оказа служителка на..

публикувано на 17.06.24 в 18:24