Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търсят широко ляво обединение

Единственият път пред БСП е на обединението, категорични бяха социалистите в Търговище при среща с председателя на парламентарната група и организационен секретар на партията Борислав Гуцанов. Той запозна Областния съвет в града със стъпките, предприети от новото ръководство за единение както вътре в партията, така и в търсене на широко ляво обединение. Този курс на сегашното ръководство на левицата получи пълно одобрение от социалистите в Търговище. 

„Изборите във Франция ясно ни показаха колко много можем да постигнем, ако сме заедно. България има нужда от силно ляво обединение, което да се бори за хората“, заяви Гуцанов. 

Той запозна областното ръководство с действията на парламентарната група в Народното събрание. „Ние сме готови да работим за редовно правителство, но експертно, с ясни цели и с ясни приоритети“, каза Гуцанов и допълни, че единственият начин това да се случи е с разговори между партиите и набелязване на политики, които да подобрят живота на хората.

Намаляването на напрежението между институциите и край на безсмисленото противопоставяне с Президентството на Република България, което предприе новото ръководство на БСП, също получиха голяма одобрение в Търговище.
 

По публикацията работи: Стефка Савова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Автобус през село Ралица

Междуселищната автобусна линия Търговище - Кошничари от 1 август преминава и през село Ралица в делнични дни. Променя се и часовият график за движение на сутрешния курс – първият автобус ще тръгва по-рано – в 5:50 ч. Промените се налагат, за да си осигури транспорт на жителите на Ралица и в по-ранен часови диапазон. Вечерен транспорт жителите на..

публикувано на 02.08.24 в 09:20

Ремонт на детски площадки

Продължават ремонтите на детски площадки в Търговище, съобщават от местната администрация. В момента се обновява тази в квартал „Запад“ 3, която се намира близо до една от големите търговски вериги за хранителни стоки. Старите ударопоглъщащи настилки на терена се подменят с нови. Монтират се и нови люлки, пързалки, клатушки и други..

публикувано на 01.08.24 в 14:12
Мисионис

Започват разкопките на Мисионис

Започват археологическите разкопки на късноантичната и средновековна крепост Мисионис, съобщиха от Регионалния исторически музей в Търговище. Ще бъдат изследвани източната част на крепостната стена, късноантични сгради и улици от периода от края на V в. и началото на VII в., както и средновековен пласт от периода XIII-XIV в. В ръководния..

публикувано на 01.08.24 в 14:00

Трети прием на проектни предложения

Започва третият прием по фонда за подкрепа на местни инициативи в община Търговище, съобщават от местната администрация. Срокът за кандидатстване е до 30 август. По фонда се финансират проекти до 3000 лв., които са свързани с подобряване на градската среда. Те трябва да са предложени и изпълнени от гражданите. Сред допустимите..

публикувано на 01.08.24 в 10:20

Нов временен кмет на Омуртаг

Джунейт Йонузов е новият временно изпълняващ длъжността кмет на община Омуртаг. Това стана ясно на заседание на Общинския съвет в Омуртаг днес. До момента Йонузов изпълняваше задълженията на заместник-кмет, като демонстрира качества на ръководител и ангажимент към местната общност, посочват от общинската администрация. Според екипа, на новия..

публикувано на 31.07.24 в 16:34

Разкрасяват градската среда

Кандидатстването по фонда за подкрепа на местни инициативи в Търговище започва от 1 август. По него се финансират проекти до 3000 лв., свързани с подобряване на градската среда. Те трябва да са предложени и изпълнени от гражданите.  Сред допустимите дейности са благоустрояване на прилежащи площи към обществени сгради и междублокови пространства,..

публикувано на 31.07.24 в 09:07

Цветни пейки в парка

Започнаха ремонтът и освежаването на пейките в Търговище. Дейностите включват подмяна на счупени дъски и боядисване. От общината информират, че вече са обновени пейките в Източния парк, в парковете „Борово око“ и „Роден кът“, както и в градската градина в близост до Драматичния театър. В момента служителите на общинското предприятие „Флора“ работят в..

публикувано на 31.07.24 в 08:49