Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изтича срокът за подвижна кутия

Снимка: БГНЕС

Днес изтича крайният срок, в който се подават документи за гласуване в подвижна избирателна секция за предстоящите в неделя избори. 

Заявленията се подават до кмета или кметския наместник, по пощата или по електронен път. Необходимо е да се приложи копие от документ за ТЕЛК, НЕЛК или медицинска епикриза за здравословното състояние на избирателя. Ако липсва копие, проверката се извършва по служебен път. 

На територията на всяка община се назначава най-малко една подвижна секционна избирателна комисия, като са нужни поне 10 избиратели, заявили желание да гласуват по този начин.


По публикацията работи: Стефка Савова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обучение на СИК в Русе

Обучението на членовете на секционните избирателни комисии от област Русе ще се проведе утре - 22 октомври от 18.00 часа в зала „Арена Русе“. То ще бъде водено от Районната избирателна комисия. Присъстващите трябва да носят лист хартия, върху който да са изписани трите им имена, ЕГН-то и номера на секцията, в която ще бъдат назначени и ще се намират..

публикувано на 21.10.24 в 14:16

37 задържани за търговия с вот

37 са задържаните до момента при акции на полицията срещу търговията с гласове от началото на предизборната кампания. Това съобщиха от МВР.  Проведени са близо 200 специализирани операции. Получени са 308 сигнала, най-много в областите Бургас и Варна.  Създадена е организация за хората без лични документи от днес да могат да подадат в полицията..

публикувано на 21.10.24 в 12:06

Проверете дали сте в списъците

Срокът за подаване на заявления за гласуване с подвижна избирателна секция изтича днес за цялата страна. В община Търговище до момента желание да упражнят вота си в подвижна урна са заявили 31 граждани с трайни увреждания.  Вече изтече срокът за подаване на заявления за отстраняване на грешки в избирателните списъци. Всеки може да провери дали е..

публикувано на 21.10.24 в 09:02

Иззеха тетрадки с имена на хора

Заложни къщи, кредитни институции и търговски обекти бяха проверени в Разградска област по време на специализирана полицейска операция срещу търговията с изборни гласове.  В смесени магазини в село Дряновец са открити бележници с изписани имена на хора, срещу които фигурират различни по размер суми. Вариращите до 161 лв записи според собствениците..

публикувано на 18.10.24 в 15:53

Акция срещу изборната търговия

Специализирана полицейска операция срещу търговията с вот се провежда днес в област Разград. Това съобщават от полицията. Проверяват се имоти, моторни превозни средства, места, за които има съмнения за евентуална дейност в нарушение на изборното законодателство. Обект на проверките са също търговски обекти, заложни къщи, автоморги и други места, за..

публикувано на 18.10.24 в 09:43

129 000 бюлетини в Разград

Хартиените бюлетини за предстоящите избори за народни представители пристигнаха в Областната администрация в Разград. Общият брой бюлетини за седемте общини в областта е 129 000, а броят на гласоподавателите по предварителните списъци е 134 149.  Получените бюлетини ще бъдат съхранявани в строго охранявано помещение в Областната администрация до..

публикувано на 18.10.24 в 08:53

Три секции на стария адрес

В Русе три избирателни секции за парламентарните избори на 27 октомври се връщат на старите си адреси, съобщават от общинската администрация. Промяната се отнася за избирателните секции №5, №6 и №7, които от гимназията по строителство „Пеньо Пенев“ се местят в гимназията по туризъм "Иван П. Павлов", на адрес бул. "Липник" №..

публикувано на 17.10.24 в 15:50