Служители на "Напоителни системи" в Пазарджик обмислят да бойкотират водния сезон

Снимка: wikipedia.org

140 служители на дружество "Напоителни системи" в Пазарджик излязоха на протест заради неплатени заплати. Работещите дават срок до понеделник да получат парите си, а в противен случай ще предприемат по-драстични действия. Само в Пазарджишкия клон на водното дружество, дължимите средства за заплати надхвърлят 350 хиляди лева. Служителите са категорични, че ще бойкотират водния сезон.

Напрежението постоянно расте. Хората нямат пари да си купят хляб дори. Не могат да си платят тока, не могат да си платят кредитите. Някои влязоха в болници, други се чудят какво да продават. Овърдрафтите към банките също са спрени като нелоялни клиенти, каза един от протестиращите.

Аз не мога да си представя докога това търговско дружество, което е публична държавна собственост, което изпълнява услуга от общонационален характер, което предпазва и работи за националната сигурност по отводняването, по предпазването на вредното въздействие от водите, предпазва инфраструктура, земеделска земя, население и държавата, чака, чака, заяви жена от протестиращите.

Работниците обясниха, че обмислят стачки, ако до края на седмицата не получат заплатите си.

Значи в края на краищата започва поливният сезон. Ние можем да спрем да подаваме водата и тогава цялата държава ще страда, заяви един от демонстрантите от "Напоителни системи" в Пазарджик.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53