КЗП се включва в турнето "Моите права в Европа"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Комисията за защита на потребителите ще се включи във втория лъч на информационното турне в различни градове от страната „Моите права в Европа”, организирано от Представителството на Европейската комисия в България.  
На специално организирани информационни щандове от 1-ви до 5-ти септември експерти ще предоставят брошури и ще дават консултации за правата на европейските граждани. Предвиждат се и разнообразни игри с награди, като въпросите също са свързани с правата на гражданите на Европа, с географията и културата на държавите. Допълнителна информация и разяснения по тях ще бъдат предоставяни от всички изложители. 
Комисията за защита на потребителите се включва за първи път, пояснява експертът Габриела Руменова:
Нашето участие се изразява в това, да представим експерти, които да дават съвети на потребителите относно техните права, когато купуват стоки или ползват услуги, както в България, така и на територията на целия Европейски съюз.  Комисията за защита на потребителите ще очаква във временните приемни, които са организират в Нова Загора, Стралджа, Карнобат, Айтос и Средец. 
По време на първия лъч -  между 22 и 27 юли бяха посетени Созопол, Поморие, Камено и Бургас, интерес към информационните материали и провежданите образователни игри са проявили както туристи и местни граждани, така чужденци от различни държави. Кампанията се провежда още в Кипър, Испания, Гърция, Италия, Латвия, Полша и Португалия и ще продължи до края на годината.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53