Милко Багдасаров: Не е вярно, че левите в Обединената левица нямат електорат

Снимка: БГНЕС

В навечерието на Съединението на България БСП и левите партии в страната официално се обединиха, а името на коалицията, с която ще се явят на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври е „БСП – Обединена левица“.

В интервю за Радио Кърджали, областният лидер на БСП в Кърджали Милко Багдасаров, каза, че на 27 октомври очаква по-добри резултати от предишните избори.

Багдасаров не е съгласен с коментарите, че всички тези леви формации не носят електорат.

„Не мога да се съглася с тези твърдения, защото в крайна сметка БСП е монолитна партия и всички тези леви партии, които в момента се обединяват, до някаква степен са били свързани с БСП. Имат свои последователи. Създали са своите по-малки партии, защото в една или друга степен са били подкрепяни като представители в БСП.“ 

Цялото интервю с Милко Багдасаров може да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Атанас Зафиров

Атанас Зафиров: Няма да участваме в предизборни залъгалки!

"Имаме фундаментални различия с ГЕРБ по отношение на начина на управление, на функциониране на държавата, на икономическия модел.  Приключихме с предизборните коалиции. Концентрирани сме изцяло в нашите послания и платформи. Всичко останало е провокация . Търсенето на следизборни съюзи е следващ етап, който не е на дневен ред в момента". Така..

публикувано на 15.09.24 в 11:40

Акад. Денков: Войната между олигарсите създава политическата нестабилност

" Политическата нестабилност е само външно проявление на войната между олигархичните кланове и тези, които владеят завладяната държава в тяхната борба за влияние". Това заяви пред БНР акад. Николай Денков от ПП-ДБ. "Другите или са част от тази завладяна държава, или искат да се включат в нея. Искаме да премахнем този модел. Няма как да решим..

публикувано на 15.09.24 в 11:10
Александър Михайлов

Александър Михайлов: Партиите да мислят за победа, а не за по-следващия мач

За втори път през тази година и за седми от 2021-ва досега ще избираме парламент.  Кои са реалните фактори, задълбочаващи партийната и политическата криза в страната?  Ще продължи ли тенденцията активността на гражданите да бъде все по-ниска?  Има ли основания да се очаква, че вотът наесен ще приключи изборната спирала?  Действащото..

публикувано на 12.09.24 в 10:00
Георги Киряков

Георги Киряков: ДПС е от системните партии, които изградиха този модел на власт

ДПС е от системните партии по време на целия преход, които изградиха този модел на властови взаимоотношения между отделните партии и между партиите и държавата. Това обясни пред БНР политологът Георги Киряков. Електронното заявление от 00.05 часа на 2 септември осигури на коалицията около Делян Пеевски - "Движение за права и свободи - Ново..

публикувано на 12.09.24 в 09:05
Любомир Стефанов

Любомир Стефанов: В ДПС текат процеси, нямащи нищо общо с политическото

В ДПС текат процеси, нямащи нищо общо с политическото. Това мнение изрази пред БНР Любомир Стефанов, преподавател по политически науки в НБУ, и уточни: "Случващото се в ДПС е дисонанс между заявеното декларативно начало, че това е партия с евроатлантически убеждения , с модерни либерални ценности, защитаваща всички прогресивни политики на..

публикувано на 10.09.24 в 14:00