Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на варненския квартал Аспарухово ще се включат в почистването на наводнените къщи в община Камено

В село Ливада се очакват 50 доброволци да помогнат на местните хора

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Жители на варненския квартал Аспарухово ще се включат днес в почистването на наводнените къщи в община Камено. В друга акция, в село Ливада се очакват 50 доброволци да помогнат на местните хора. 

Доброволци след апел на Организацията за закрила на българските граждани се събират в 8.00 часа пред голям хипермаркет в квартал "Меден рудник" и ще чистят днес най-пострадалото от наводнението каменско село Ливада.  Хората там са възрастни, каза един от организаторите - Стефан Петров. Близо 40 са опустошените постройки: Призоваваме хората всеки, който има възможност, да донесе някакъв инструмент - лопата, кирка, количка за извозване на боклук. Някой, ако има високо проходим автомобил, джип или нещо подобно, с въже за дърпане, да го вземе. Ако трябва ние ще закупим ботуши, лопати.

В друга акция хора от Варна, Бургас, депутати, общински съветници ще бъдат разпределени в няколко села, за да бъдат почистени къщите на пострадалите. Всички се събират на паркинга на големия магазин на входа на града откъм магистрала "Тракия" в 10.00 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!