Смесеният хор на БНР посреща своята публика с впечатляващ концерт на 23 ноември

Смесеният хор на БНР с диригент Любомира Александрова ще изненада своята публика в юбилейния си 70-и сезон с впечатляваща изцяло българска програма. На 23 ноември от 19 часа в Централния военен клуб емблематичният вокален радио състав ще представи:..

публикувано на 18.11.22 в 11:53

БНР в подкрепа на дарителството

През декември  Български дарителски форум ще връчи наградите "Корпоративен дарител". Инициативата отличава компаниите с най-устойчиви и прозрачни инвестиции в значими обществени каузи в България. Ще бъдат връчени отличия в 6 категории. Част от тях са..

публикувано на 17.11.22 в 13:10

Нестихващи аплодисменти и отличия за 70-годишнината на Оркестъра за народна музика на БНР в зала "България"

Силен, емоционален, завладяващ, на фона на бурни, нестихващи аплодисменти, много вълнение и отличия – такъв беше празничният концерт в зала “България“, с който снощи Оркестърът за народна музика на БНР откри своя юбилеен 70-и сезон. Зала..

обновено на 15.11.22 в 15:38

Биг Бендът на БНР и Радослав Славчев - Riverman в съвместен концерт на 17 ноември

Биг Бендът на БНР с диригент Антони Дончев ще излезе на 17 ноември, в 19.00 часа на сцената на Първо студио на радиото с един от водещите бас китаристи Радослав Славчев - Riverman, за да представят заедно албума "The Truth“. Разнообразието от..

публикувано на 14.11.22 в 14:53
Марк Кадин - носител на награда

Маестро Марк Кадин беше удостоен с награда "София" на Столична община

Главният диригент на Симфоничния оркестър на БНР Марк Кадин беше удостоен с награда "София" на Столична община за принос в културния живот. Призът беше връчен на тържествената церемония "Кристална лира 2022", на която се отличават ярки постижения..

публикувано на 14.11.22 в 13:30

"Златно перо" от СБЖ за двама журналисти от БНР

Кореспондентката на БНР в Добрич Мая Щърбанова беше удостоена с наградата "Златно перо" от Съюза на българските журналисти  в категорията "Радиожурналистика". Валентин Дишев от Радио Благоевград получи приза по повод своята 60-годишнина и за..

публикувано на 13.11.22 в 20:35

Оркестърът за народна музика на БНР представя в двоен албум 70-годишната си история

Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов ще открие юбилейния си 70-и сезон с концерт на 14 ноември в зала „България“.  За да отбележи подобаващо своята годишнина емблематичният състав издава  двоен албум, събрал живата..

публикувано на 11.11.22 в 12:13

БНР подкрепя инициативата "Радио диктовка за национално единство" на Украйна

Българското национално радио се включва заедно с десетки европейски медии в инициативата на Украинския обществен оператор "Радио диктовка за национално единство", за да изразим своята солидарност и съпричастност с хората в Украйна, които страдат вече..

публикувано на 09.11.22 в 08:05

Генералният директор на БНР връчи наградата за най-добър медиатор в 4-ото национално състезание по медиация за студенти

Ева Николова от специалност „Стопанско управление“ в СУ „Св. Климент Охридски“ получи наградата за най-добър медиатор в 4-ото национално състезание по медиация за студенти, което се проведе този уикенд. Отличието връчи генералният директор на БНР..

публикувано на 07.11.22 в 15:39
Детският радиохор и Венеция Караманова с приза

Маестра Венеция Караманова е удостоена с японския държавен орден „Изгряващо слънце, златни и сребърни лъчи“

Главният диригент на Детския радиохор Венеция Караманова е удостоена с японския държавен орден „Изгряващо слънце, златни и сребърни лъчи“ като признание за нейния изключителен принос. В Деня на културата на Япония 3 ноември японското правителство..

публикувано на 03.11.22 в 14:05