Биг бендът на БНР открива концертния си сезон с авторска музика на Анди Скофийлд

Биг бендът на БНР  с диригент  Антони Дончев  открива   новия си концертен сезон с впечатляваща програма на 23 ноември от 19.00 ч. в Първо студио на БНР.  Концертът от поредицата "Нова европейска музика" представя авторска музика на един..

публикувано на 20.11.23 в 13:51

Интернет порталът на БНР получи годишната награда на СБЖ за информационен сайт

Българското национално радио получи три престижни отличия на Годишните наградите на Съюза на българските журналисти. Сайтът на общественото радио bnr.bg   бeше избран за интернет портал №1 у нас през 2022/2023 година. Иво Тодоров,..

публикувано на 18.11.23 в 11:00
IX майсторски клас на БНР Академия

Дипломира се IX майсторски клас на БНР Академия

На тържествена церемония в Мраморното фоайе на Българското национално радио се дипломира IX майсторски клас на БНР Академия. 12 журналисти от националните и регионалните програми на обществената медия успешно завършиха обучението по програма,..

публикувано на 17.11.23 в 15:17

Кампанията на БНР "Българските посланици на културата" е в разгара си

Българското национално радио призова отново своите слушатели да номинират творците, които със своя талант и изкуство са прекрачили границата на страната и са я направили разпознаваема в световното културно пространство през 2023 г. Кампанията..

публикувано на 15.11.23 в 11:46
Маестро Симеон Пиронков

"Традицията среща модернизма" в концерт на Радиосимфониците под палката на Симеон Пиронков

"Традицията среща модернизма"  в концерта на Симфоничния оркестър на БНР с гост-диригент маестро  Симеон Пиронков на 17 ноември, петък, от 19.00 ч. в зала "България". С концерта ще бъде отбелязана 75-годишнината на   проф. Стефан..

публикувано на 14.11.23 в 11:51

БНР представя виртуална изложба за Сирак Скитник - първия главен уредник на Радиото

Българското национално радио ще представи на 14 ноември новата виртуална изложба "Сирак Скитник – 140 години от рождението" в специалното изнесено предаване "Да питаме Сирака" на програма "Христо Ботев". Събитието е част от инициативите, с които БНР..

публикувано на 10.11.23 в 11:41
Ангел Григоров

Позиция на ръководството на БНР по повод отнемането на акредитацията и изгонването от Руската федерация на кореспондента ни Ангел Григоров

Ръководството на Българското национално радио категорично заявява, че в цялата си работа като кореспондент в Москва в продължение на повече от 6 години нашият колега Ангел Григоров стриктно е спазвал международните професионални и етични..

публикувано на 03.11.23 в 18:18
Никола Рахнев - Будител на десетилетието

Никола Рахнев е „Будител на десетилетието”

Създателят на "Гората.бг" Никола Рахнев стана "Будител на десетилетието" в националната кампания, организирана от БНР. Тържествената церемония, на която бяха отличени съвременните будители, традиционно беше излъчена на празничния 1 ноември. Никола..

публикувано на 02.11.23 в 09:36
Главният редактор на Радио България Красимир Мартинов и председателят на СБП Боян Ангелов

Радио България – с признание от Съюза на българските писатели

По повод 1 ноември – Деня на народните будители, Съюзът на българските писатели - най-старата писателска организация в Европа, удостои с грамоти за принос в съвременната българска литература 9 български творци – Тодор Костадинов, Костадин Златков,..

публикувано на 01.11.23 в 13:50

БНР и ВВМУ "Никола Вапцаров" подписаха споразумение за сътрудничество

Българско национално радио и Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" ще си партнират в редица области.  Генералният директор на БНР Милен Митев и флотилен адмирал проф. д-р Боян Медникаров, началник на ВВМУ,  подписаха във Варна споразумение за..

публикувано на 31.10.23 в 13:30