Детският хор на БНР с Пролетен концерт на 18 март

Ангелогласното  ято на талантливите певци от Детския хор на БНР кани почитателите си на своя традиционен  Пролетен концерт на 18 март в зала "България" от 19:30 часа. С него певците всяка година отбелязват рождения ден на хора си. На сцената в..

обновено на 17.03.22 в 12:08

БНР и ORF заедно „За по-добро бъдеще“

Българското национално радио се включва в инициативата "За по-добро бъдеще" (" Fixing the Future ”) на Австрийския обществен оператор ORF. По време на събирането на международни проекти, което ще започне на 21 март, БНР ще излъчва информация за..

публикувано на 16.03.22 в 11:35

Програма „Христо Ботев“ на БНР ще излъчи пряко от Русе три концерта от фестивала „Мартенски музикални дни“

Три концерта от програмата на Международния фестивал "Мартенски музикални дни" ще излъчи пряко програма "Христо Ботев" на БНР. Слушателите от цялата страна и чужбина ще могат да чуят най-доброто от една от най-реномираните фестивални сцени в Европа...

публикувано на 10.03.22 в 14:30
Give Peace a Chance

БНР и европейски радиостанции излъчиха едновременно песента „Give Peace a Chance” в знак на солидарност с Украйна

Българското национално радио се включи в европейска инициатива за солидарност и единна позиция срещу войната в Украйна. Песента "Give Peace a Chance"  ("Дайте шанс на мира") на Джон Ленън прозвуча в ефира на националните и регионални програми на..

обновено на 04.03.22 в 10:57

Украинското обществено радио е достъпно в аудио платформата БИНАР на БНР

Украинското радио , част от  Националната обществена радио и телевизионна компания на Украйна (UA:PBC), която е пълноправен член на Европейския съвет за радио и телевизия, вече е достъпно в платформата binar.bg   на БНР. Стрийм на..

публикувано на 28.02.22 в 20:30

Планови технически профилактики на предавателите на БНР в периода март - май

По съгласуван график между БНР и НУРТС "България" пролетните технически профилактики на всички предаватели, излъчващи програмите на БНР, ще се извършат в периода от 1-ви март до 31-ви май, включително между 9.00 и 17.00 часа. За времето на..

публикувано на 28.02.22 в 08:05

БНР изрази подкрепа и солидарност с Националната обществена компания за радио и телевизия на Украйна

Българското национално радио изпрати писмо за подкрепа до Националната обществена  компания за радио и телевизия на Украйна.  В писмото, подписано от генералния директор на БНР Милен Митев, се казва:  "Българското национално радио изразява своята..

публикувано на 25.02.22 в 16:25

Последни дни за гласуване за "Музикант на годината 2021"

Остават последните дни за гласуване в анкетата "Музикант на годината 2021" на предаването за класическа музика "Алегро виваче" на програма "Хоризонт". До 28 февруари допитването дава възможност на слушателите да изберат кой ще спечели почетната титла и..

публикувано на 22.02.22 в 15:18
Велислав Стоянов - тромбон

Биг бендът на БНР и Вили Стоянов представят “Back to the Roots“

На 17 февруари, от 19.00 часа в Първо студио на БНР, Биг бендът на БНР очаква своите почитатели на своя концерт “Back to the Roots “ .  Шестото издание на проекта  "Биг бенд джаз академия“ -  "Back to the Roots“..

обновено на 14.02.22 в 09:59

Оркестърът за народна музика на БНР с концерт "Гласове от България“

Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов ще поднесе интригуваща концертна програма  "Гласове от България“ на 10 февруари от 19.00 часа в Първо студио на БНР. Новият проект на Оркестъра има идеята да представи певци от..

обновено на 10.02.22 в 10:26