Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоил Сотиров: Красьо не е лобист с влияние

Въпросният Краси от Плевен не е лобист с влияние. Поръчителите са други. Те са  и във, и извън съдебната система. Това каза в интервю за „Хоризонт” председателят на Съюза на съдиите Стоил Сотиров.

Аз ще изразя тук едно мое лично мнение. Този Красьо не е кадровика на съдебната система. Това е т.нар касичка, това е т.нар. куриер. Други хора вероятно седят зад него. Те просто го използват като едно прикритие. Тук трябва да се намесят разследващите органи и прокуратурата, разбира се. Трябва много сериозно да се правят проучванията. В никакъв случай не трябва да се разгласява информация, както се случи през юли, защото ако не беше разгласена тази информация можеха да се разкрият с много по-голяма лекота кои са тези хора, които стоят зад въпросното лице, заяви Сотиров

Според него много от обажданията на Красьо може би имат провокативен характер и целят да злепоставят съответния магистрат и затова всички в системата трябва да са много внимателни.

Вчера Висшия съдебен съвет обяви имената на 13 магистрати, контактували с т.нар. „Красьо от Плевен”. Заради скандала съветът спря временно назначенията в съдебната система.

По публикацията работи: Хоризонт
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна