Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синята колаиция ще подкрепи управленската програма на ГЕРБ

Синята коалиция възнамерява да подкрепи управленската програма на ГЕРБ, защото програмата е близка до приоритетите на СДС и ДСБ. Това обявиха съпредседателите на коалицията Мартин Димитров и Иван Костов. Те обаче са изготвили предложение към управляващите да включат в програма си антикризисно законодателство и промени в данъчното.

На среща тази сутрин с вицепремиерите Симеон Дянков и Цветан Цветанов сините лидери са срещнали разбиране по направените от тях предложения, а те са намаляването на срока за връщането на ДДС да влезе в сила от 2010 г., а от 2011 да бъде намален данъкът за едноличните търговци. Синята коалиция предлага увеличаване на облагането на оборотите в хазарта от 12 на 15%. Мартин Димитров обясни, че единственото основание да отстъпят от диференцирането ставки е поемането на ангажимент в рамките на целия мандат на управлението общата ставка по ДДС да бъде намалена от 20 на 18%.

Гарантирането на енергийната сигурност на страната да се осъществи чрез диверсификация на доставките на енергоресурси и преодоляване на едностранната зависимост от Русия, предлага още Синята коалиция. Това според сините трябва да превърне в приоритет изграждането на газопровода „Набуко” и свързването на газопроводната ни мрежа с тази на Румъния и Гърция.

По публикацията работи: Румяна Василева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна