Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕСП ще представи в Брюксел доклад за изразходваните средства по Евробюджет 2008

Европейската сметна палата ще представи в Брюксел годишния си доклад за изразходването на Евробюджета през 2008-а година, в който се очаква да има и анализ на усвояването на еврофондовете в България.

В миналогодишния доклад страната ни беше изрично спомената като лош пример за неправомерно изразходване на европейски средства. Докладът ще бъде представен на Европейския парламент и Европейската комисия, която ще трябва да се съобрази с констатациите в него при по-нататъшното управление на средствата.

Днес ще заседава и Съветът на финансовите и икономическите министри на страните от Евросъюза. Предмет на обсъждане ще са икономическата ситуация и предвижданията в Есенната икономическа прогноза на Европейската комисия. Основен извод в документа е, че Европа постепенно започва да изплува от икономическата криза - за България обаче очакванията са това да стане през втората половина на 2010-а.

На вниманието на финансовите министри ще е и проект на директива, предназначена да укрепи административното сътрудничество между 27-те с цел избягване на данъчни измами.

По публикацията работи: Диана Чепишева - кор. на БНР в Брюксел
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени