Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Висока избирателна активност на частичните местни избори в Разлог и плевенското село Беглеж

До края на балотажа за избори на общински кмет в община Разлог активността ще приближи 60 процента, колкото бе и преди седмица. Това заяви председателят на Общинската избирателна комисия Татяна Лазарова, анализирайки данните от секционните избирателни комисии.

Лазарова уточни, че жалбите и сигналите, подадени от предизборните щабове на
двамата претенденти Благой Дункин от коалиция „Патриотичен съюз за
община Разлог” и Красимир Герчев от ГЕРБ, се проверяват, но не може да
се твърди, че изборният ден е протекъл напрегнато или с нарушения.

Кметовете на няколко села съобщиха, че над част от избирателите е упражнена икономическа принуда от страна на собственици на частни фирми да гласуват за правилния кандидат със заплахата да бъдат съкратени. Проверка на кореспондента ни Страшимир Марчев по няколко от тези твърдения не можа да докаже безспорна пряка връзка между изборите и съкращаването на работници. В Районната прокуратура в Разлог не е постъпил сигнал, който да предизвика проверка или досъдебно поизводство от страна на държавното обвинение.

При висока избирателна активност преминава и вторият тур на частичните избори за кмет в плевенското село Беглеж. До 17,30 часа са гласували 402 избиратели. 69 процента избирателна активност беше отчетена по това време и миналата неделя. В надпреварата за кметското място участват независимият кандидат Георги Съйков, подкрепен от БСП и кандидатът на партия ГЕРБ Любчо Петров.

По публикацията работи: Страшимир Марчев; Цецка Николова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени