Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Капка Костова: В съдебната система трябва да има механизми за справяне с проблемите на некомпетентните служители

В съдебната система трябва да има механизми, с които сама да се справя с проблемите на некомпетентните и неработещите служители в нея. Това заяви за предаването на "Хоризонт" "Преди всички" съдия Капка Костова от ВКС, която е и новият член на ВСС.

"Системата има желание да може сама да се справя с проблемите на некомпетентните, некоректните, на неработещите и т.н. Искаме да имаме механизми, да можем сами вътре да реагираме на такива прояви, защото аз твърдя, че в системата има хиляди изключително почтени и работливи колеги, които за съжаление отнасят негативите от отделните случаи", заяви Костова.

На въпрос възнамерявали да бъде арбитър между лобитата, които се говори, че съществуват във ВСС, Костова отговори: "Мисля, че няма да имам желание да арбитрирам между лобита в точно такава ситуация. Колегите трябва да намерят сами решението всеки за себе си. Аз отивам с пълното съзнание колко много работа има да се върши и как трябва да я свърша компетентно, за да съм полезна. В противен случай няма никакво оправдание да оставя една работа, която харесвам и която обичам и на която много се надявам да се върна".

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна