Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов беше избран за лидер на ГЕРБ

Както се очакваше, Бойко Борисов беше избран за лидер на партия ГЕРБ. Националното събрание на ГЕРБ гласува единодушно за неговата кандидатура. С промени в устава делегатите решиха негов заместник да бъде досегашният председател Цветан Цветанов.

Борисов заяви, че ще се намесва в партийните дела само когато има конфликти.

"За всички вас, към всички хора – да знаят, че ние сме наясно, че самоуспокоение, че корупция – тя върви в управляващите партии, в управляващите звена. Трябва да ви кажа, че няма да има компромис към никой, който посегне. Единственият противник в момента на ГЕРБ е самият ГЕРБ, ако ние не успеем да запазим доверието на хората.", заяви Борисов.

Партия ГЕРБ си поставя за цел да спечели следващите президентски и местни избори, каза по-рано в отчета си пред форума Цветан Цветанов.

"Две хиляди и единайсета година – тогава предстоят редовните местни избори на много райони, където ние ще се борим за първата позиция и да затвърдим това, което постигнахме през 2007 г. Две хиляди и единайсета година са и най-важните избори, това са президентските, където също екипът, организацията трябва да бъде сплотена, за да можем да постигнем този успех, който е нормално да бъде като успех за кандидата на политическа партия ГЕРБ.", посочи Цветанов. 

По публикацията работи: Ваня Вълкова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна