Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За момента няма българи сред жертвите в Лиеж, съобщиха от посолството ни в Белгия

За момента няма българи сред идентифицираните жертви при рухването на сградата в белгийския град Лиеж, заявиха от българското посолство в Брюксел. В сряда, след пожар в резултат на изтичане на газ, там бяха разрушени няколко апартамента. Оказа се, че част от тях са били обитавани от наши сънародници.

Шест от 12-те, намерени под развалините тела са идентифицирани, сред тях обаче няма български граждани, твърдят от посолството ни. За момента от мисията  не коментират възможно ли е наши сънародници с все още неустановена самоличност да са сред жертвите. 

От задграничното ни представителство потвърдиха, че има ранени българи. Две жени са били настанени в болница с леки травми. Очаква се те да бъдат изписани днес или утре. Именно българките са съобщили на властите, че в сградата е имало още четирима наши сънародници.

От посолството ни обявиха още, че наша студентка и родителите й са били евакуирани още във вторник вечерта, веднага след възникването на пожара.

От Кризисния щаб към белгийското вътрешно министерство засега отказват подробности за самоличността на жертвите и пострадалите.

По публикацията работи: Диана Чепишева - кор. на БНР в Брюксел
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна