Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

HOLIDAY WORLD отваря врати в Прага

 

870 изложители от 46 държави, между които и България, ще се представят от днес до 7 февруари в най-голямото туристическо изложение в Централана Европа – HOLIDAY WORLD. Словения е страна-партньор в тазгодишното издание на  изложението в чешката столица. Посетителите ще могат не само да изберат по-ниски оферти за своите пътувания, но и да спечелят безплатни почивки. Паралелно на основното туристическо изложение днес започват и TOP GASTRO, TOP CAFÉ и GOLF WORLD. 

С най-големи щандове ще се представят страните от Средиземноморието. Италия, Франция, Испания, Тунис, Гърция, Португалия, Турция, Израел, Черна гора - се очаква да защитят позициите си на чешкия пазар. Своя туризъм ще представят Куба, Великобритания и Холандия. С повече щандове ще разполага и съседна Австрия. Между „новите” изложители на HOLIDAY WORLD са Австралия и Нова Зеландия. Премиери ще имат Исландия и Танзания. Няма да липсват и екзотичните дестинации.

Словения е страна-партньор тази година. Словенците търсят нови пазари, особено след икономическата криза. Ориентирани към активните туристи и търсещите „зеления оазис”.

Специална площ ще имат близо 20 хотели от Чехия и съседна Словакия, които по думите на организаторите, „не искат да се изгубят” в щандовете на областите или тези на регионалните сдружения на изложението в Прага. Очаква се и силно регионално представяне, включително от чужбина - Германия, Полша.

„Опитайте голфа с нас ...” е мотото на съпътстващото изложение „GOLF WORLD”. Дегустации са подготвили изложителите в TOP GASTRO и TOP CAFÉ.

Филми, фотоизложби и разкази на пътешественици, както и пътувания като награди са част от изненадите за посетителите на туристическото изложение HOLIDAY WORLD  в почивните дни.

По публикацията работи: Евгения Йотова - кор. на БНР в Прага
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени