Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тимошенко се отказа от оспорването на изборните резултати

Висшият административен съд на Украйна прекрати производството по иска на кандидатката за президент Юлия Тимошенко за обявяване за недействителни на резултатите от президентските избори на 7 февруари. След тричасово разглеждане на поисканото от премиера оттегляне на иска й съдийската колегия реши да удовлетвори нейната молба.

По-рано Тимошенко заяви, че се отказва от иска, подаден във Висшия административен съд на страната, за оспорване резулатите от президентските избори. На 14 февруари ЦИК на Украйна официално обяви Виктор Янукович за победител във вота, но Тимошенко отказа да се признае за победена и заведе съдебен иск.

"Оттегляме подадения иск," каза Тимошенко след днешното съдебно заседание като мотивира решението си с факта, че съдът е отказал да разгледа доказателствата за фалшифициране на изборите.

Представител на Виктор Янукович във Висшия административен съд на Украйна заяви, че Партията на регионите на Янукович е против оттеглянето на иска на премиера Юлия Тимошенко за анулиране на резултатите от президентските избори. "Смятаме, че процесът трябва да продължи и да не се удовлетвори искането за прекратяване. Искаме да се разгледат всички факти и тогава да бъде взето решение," заяви Александър Лавринович говорител на Партията на регионите.

По публикацията работи: Агенция "Новости"

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна