Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повдигат обвинения срещу Емилия Масларова

Бившият социален министър Емилия Масларова е призована днес в Националната следствена служба, за да й бъдат повдигнати обвинения за длъжностно престъпление и за присвояване в особено големи размери, заради ремонта на социалния дом в Стара Загора. Това става почти четири месеца след като главния прокурор Борис Велчев поиска депутатския имунитет на Масларова. Според прокуратурата, докато тя е била министър на труда и социалната политика е нарушила Закона за обществените поръчки и утвърдените в министерството вътрешни правила за осъществяване на обществени поръчки, от което се е облагодетелствал и близкият до нея Венцислав Драганов.

Експертизи установяват, че от строително-монтажни дейности държавата е била ощетена с близо 11 милиона лева. Сумата е била присвоена чрез фалшиви протоколи за ремонт.

Вчера, пред столичен всекидневник, Масларова каза, че е получила призовка и ще се яви в следствието. Очаква се, освен на нея, обвинения да бъдат повдигнати и на хора от екипа й, както и на семейния й приятел Венцислав Драганов.

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна