Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В СГС са внесени обвинителни актове срещу Златко Баретата и още 20 лица

В Софийския градски съд са внесени обвинителни актове срещу Златомир Иванов и още 20 лица - съобщиха от прокуратурата. На Златко Баретата е повдигнато обвинение за ръководене на организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Той и Мартин Димитров са обвинени и за предумишленото убийство на Румен Стефанов, извършено с огнестрелно оръжие на обществено място, където е имало много хора.

15 от обвиняемите са с мярка за неотклонение „задържане под стража”, двама са с „домашен арест”, един с „парична гаранция”, един с „подписка”, а други двама вече са в затвора по друго наказателно производство.

Обвинителният акт по делото Софийски имоти ще бъде внесен следващия месец в Софийския градски съд. Това каза пред Столичния общински съвет градският прокурор Николай Кокинов. Той участва в днешната сесия, посветена на обществения ред и сигурността.

Кокинов обясни, че по повечето от сигналите от общината има обвинителни актове в Софийския градски съд, като само един от тях вече е приключил и е с осъдителна присъда. Става дума за делото срещу Христоско Вретенаров по делото "Трамкар".

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна