Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работник от Военните заводи "Арсенал" загина при изпитание на гранатомет

Петдесетгодишен работник от Военните заводи "Арсенал" загина на ведомствения полигон край село Дунавци при изпитание на граната за противотанков ръчен гранатомет. Изпълнителният директор на "Арсенал" Николай Ибушев заяви за "Хоризонт", че това е първият подобен случай при изпитание на оръжие във фирмата и най-вероятно има нарушаване на техническите изисквания, или на правилата за безопасност на труда.

Инцидентът е станал около обед. По предварителна информация от полицията боеприпасът се е взривил непосредствено след произвеждането на изстрела и осколките са наранили стрелеца изпитател в областта на шията. Работникът починал в линейката по време на транспортирането му в Казанлък. Образувано е досъдебно производство.

На мястото на инцидента освен полиция работят и специалисти от военните заводи, която трябва да излезе със заключение за причините, довели до инцидента с фатален край.

Изпълнителният директор на "Арсенал" заяви за БНР, че не може да каже с каква сума ще бъде възмездено семейството на загиналия работник, преди да се уточни причината за смъртта му. Целият трудов стаж на стрелеца-изпитател е във военните заводи.
По публикацията работи: Венелина Попова - кор на БНР в Стара Загора
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна