Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антикорупционната комисия проверява 100 депутати за конфликт на интереси

Парламентарната комисия по антикорупция проверява 100 депутати за конфликт на интереси. Това обяви след заседанието на комисията нейният председател Димо Гяуров.

От парламентарната антикорупционна комисия заявиха, че 140 депутати никога не са имали фирми и не са участвали в търговски дружества. До момента в комисията са получени данните от Агенцията по вписванията само за онези народни представители, които не са имали фирми.

Продължава проверката на онези депутати, които са имали регистрирани на свое име търговски дружества. Председателят на комисия Димо Гяуров уточнява, че до 20 май ще бъде получена информация за всички народни представители за наличие на конфликт на интереси.

След извършената проверка от парламентарната антикорупционна комисия става ясно, че членовете на ВСС, Инспекторатът към ВСС, Конституционният съд и Сметната палата нямат конфликт на интереси.

Като извънредна точка на днешното заседание е разгледан и докладът за подадените декларации за конфликт на интереси от страна на тримата нови министри в кабинета. Оказва се, че и тримата са подали в рамките на изискуемия законен срок своите декларации за конфликт на интереси.
По публикацията работи: Даниел Инков - БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени