Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът разкритикува работата на електроразпределителните дружества

Премиерът Бойко Борисов разкритикува работата на електроразпределителните дружества. На работен обяд с членове на Германско-българската индустриално-търговска камара премиерът заяви, че след приключването на проверките в ЕРП-та, те ще бъдат помолени или да спазват правилата или `"да отидат там, където ще ги търпят".

Може да съм още един ден премиер, аз, докато съм, няма да ги търпя да работят по този начин в България. Надявам се до седмица-две максимум би трябвало тази проверка да приключи и тогава лично ще ги поканя ЕРП-та при мен и ще искам да видя как ще подобрят дейността. Защото съгласно приватизационните договори те трябва да се инвестирали в подобна дейност и по моя сметка би трябвало да са инвестирали десетки, стотици милиони. И сега аз просто чакам да ми ги покажат, искам да видя десетина, такива големи инвестиции би трябвало да се видят, или ако са под земята, може малко да разкопая и да ги намеря.

Бойко Борисов отправи обвинение и срещу Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, която, по думите му, е причина за недоволството на хората от електроразпределителните дружества. Според премиера умишлено е направено така, че енергийните компании да могат да прехвърлят дейности на външни фирми и тези дейности да не се контролират от регулатора. Премиерът е недоволен и от работата на германската фирма "Сименс" заради хаоса при издаването на новите документи за самоличност.

Всяка вечер в продължение на един месец и половина вече, вътрешният министър към 21.00 часа ми пуска есемес колко хиляди документи за самоличност за обработени. 1000, 2000, 3000, станаха 12 хил. и казах, стига вече си ми писал всяка вечер. В същото време пред Шесто управление стотици хора стоят, бият се за една тетрадка и най-мекото беше да псуват правителството, а не "Сименс", без да имам пряка вина.
По публикацията работи: Юлияна Стоянова - БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна