Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юлиана Георгиева: Фокусът трябва да отиде върху получателя на европари

Юлияна Николова
Снимка: БГНЕС

Как честите рокади се отразяват върху управлението на евросредствата - фокусът трябва да отиде върху получателя на европари, за да се преквалифицира или да излезе на пазара на труда, смята Юлиана Николова, съветник при премиера.

За промените в последните дни на хора, свързани с европейските финанси първо в Министерството на транспорта Николова поясни: Промяната беше направена за по-силна връзка между средствата по транспорт и политиката в сектора, преструктурирането на сектора, защото там усвояването и то целта е по-скоро политиката за преструктуриране... и въобще всичко, свързано с транспорта, и по-ефективното използване на евросредствата, целите на постигане на някакви видими резултати за подобрение в този сектор.

За предаването "Преди всички" Юлиана Николова коментира дейността на сменения заместник министър на труда Красимир Попов в ресора и поясни: Преди година и половина нямаше нито една програма с одобрени системи за управление. Нито една програма за, разбирате ли, нито един, нито една положителна оценка за съответствие. За да се получат тези оценки не беше просто някакво написване на едни хартии и преминаване през процедура, а сериозна, сериозна управленска работа за напасването на системите, така че те да могат да работят. А ако също така всички си спомняме добре в началото на мандата на тези хора средствата, които бяха разплатени към крайните бенефициенти, бяха 0.8%. Данните от вчера за миналата седмица, че вече сме към 12 и половина. И трябва да кажем - постигнато е съществено много неща.

По публикацията работи: "Преди всички"
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна