Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димо Гяуров: Лъчезар Иванов е нарушил формално закона

Депутатът от Синята коалиция Димо Гяуров
Снимка: БГНЕС

Заради липсата на председател на парламентарната комисия по конфликт на интереси, единствената възможност тя да обсъди казуса с хонорара от над 120 хиляди лева за консултантски договори на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов е председателят на парламента да свика заседание на комисията, заяви пред "Хоризонт" и предаването "Преди всички" депутатът от Синята коалиция - Димо Гяуров.

Според него, необходима e сериозна проверка на фактите, но формално нарушение на закона от страна на Лъчезар Иванов има:

В декларацията, която колегата Иванов е подал, няма такова нещо. Ако въпросните договори са подписани по-късно, е следвало той да подаде последваща декларация. Няма и такава декларация подадена. Във всички случаи това е формално нарушение на закона.

Оттам нататък дали с дейността си колегата Иванов е предизвикал и е влязъл в конфликт на интереси по повод на конкретни законопроекти, по повод на изказванията му в пленарна зала или в комисиите, защото той по закона тогова той е следвало да заяви евентуален конфликт на интереси публично и това да бъде протоколирано, е въпрос на сериозна проверка.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени