Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рупърт Мърдок ще посети Лондон

Последна промяна: 14:59 ч.

Очаква се в Лондон да пристигне Рупърт Мърдок по повод на скандала с подслушване на телефони около притежавания от него вестник "Нюз ъв дъ уърлд". Шефът на "Нюз корпорейшън" Рупърт Мърдок пристига в момент, когато екипът на "Нюз ъв дъ уърлд" приготвя последното издание на вестника след обявеното му закриване.

Лейбъристите в опозиция призоваха правителството незабавно да назначи съдия начело на разследването на скандала. Междувременно, снощи бе арестуван трети човек с подозрение, че е замесен в скандала с подслушване на телефони. Името му обаче не бе назовано. В същото време, бившите редактори на вестника Анди Коулсън и Клайв Гудман бяха пуснати под гаранция, след като бяха задържани по-рано в петък.

Решението за закриване на съществуващия от 168 години таблоид, който е и най-четеното неделно издание на острова предизвика вълна от недоволство, тъй като мнозина са на мнение, че най-отговорните остават безнаказани, докато в същото време на улицата остават без работа 250 души. Под въпрос сега остава и дали "Нюз корпорейшън" ще може да закупи липсващите й 61% от сателитната телевизия "Бритиш скай броудкастинг". Решението на регулаторния орган може да се забави заради избухналия скандал.

По публикацията работи: Веселин Паунов - кор. на БНР в Лондон
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна