Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От ГЕРБ упрекнаха Плугчиева в популизъм

Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ упрекнаха депутата от Коалиция за България Меглена Плугчиева в популизъм. Преди дни тя предложи промяна в Закона за семейните помощи за деца, след като получила сигнали от майки-докторанти, че не получават дължимите им средства за учащи родители. Плащаме на студентите и докторантите, Плугчиева лъже и за въпросниците с досиетата, категоричен е Пламен Нунев от ГЕРБ.

Промяна в закона не е нужна, заяви и финансовият министър Симеон Дянков. Този закон е влязъл в сила през 2006 година. Тълкувателно решение на конституционния съд гласи, че майките - студентки и докторантки са с равни социални права и имат еднакъв статус. Има и указателно писмо към дирекциите "Социално подпомагане" в цялата страна тези пари да се изплащат, казаха от ГЕРБ и отрекоха да има подадени жалби за 2010 година. 

В случая от две години правителството на ГЕРБ си плаща. Това е в бюджета. Няма абсолютно никакъв смисъл да се променя закона. Има решение на конституционния съд, което предишното правителство не е спазвало. Може би тя трябва да ни каже защо не е спазвано при тяхното правителство. Плащали сме миналата година. Плащаме и тази година. Разбира се, не всички докторанти имат деца и следователно сумата е по-малка. Плугчиева си е популист. 11-те майки така или иначе получават вече пари от държавата.

По публикацията работи: Даниел Инков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна