Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РЗС убеди Борисов да съдейства за приемане на декларация в парламента

Снимка: БГНЕС

Премиерът да съдейства парламентът да приеме декларация, осъждаща тероризма, насилието и опитите за създаване на безредици преди изборите. Това са се договорили лидерът на РЗС Яне Янев и премиерът Бойко Борисов. Двамата се срещнаха, за да обсъдят последиците от взрива преди дни пред партийния офис на РЗС в София. Янев не уточни има ли резултати по разследването.

Ще запазя този разговор, за да не насочваме следствието и компетентните органи в посока, която не би следвало на този етап да се оповестява. Помолих министър-председателя и му казах, че така, както той е човек и се чувства застрашен, и се е чувствал в определени периоди, да бъдат така добри, както са осигурени на други политици охрана, да бъде осигурена и на мене охрана поне за определен период от време.

Убеждението на Янев е, че премиерът не вярва в хипотезата, че РЗС са инсценирали взривовете пред офиса на партията във вторник. Дори и след срещата с Бойко Борисов Янев каза, че неговите депутати „категорично няма да подкрепят ГЕРБ на вота на недоверие”.

По публикацията работи: Добромир Видев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна