Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

100 домакинства в Кнежа все още са без ток

Продължава разчистването на улиците в Кнежа след бурята. Все още около 100 домакинства са без ток. От ЧЕЗ уверяват, че до обяд навсякъде ще има електрозахранване.

Общината е ангажирала строителни работници и фирми, потърсена е помощ от съседни градове, осигурена е допълнително и техника, казва заместник- кметът Николай Дамяновски. Около 120 домакинства са се записали в списъка за нуждаещи се от помощ. В момента две комисии обикалят пострадалите къщи и подробно описват нанесените щети.

Детската градина, чиито покрив беше отнесен от бурята, продължава да е затворена. Децата са разпределени в други детски градини в Кнежа.

Овладяно е вече положението и в пострадалите пет села на община Долна Митрополия. Кметът Александър Печеняков съобщи, че навсякъде има ток.

В селата Крушовене и Гостиля, които от пороя са наводнени, не може да започне почистването на улиците заради затлачването им с кал. Очакват се 30-те хиляди лева помощ от междуведомствената комисия, отпуснати за предишното наводнение през месец май в село Крушовене.

По публикацията работи: Цецка Николова - кор. на БНР в Плевен
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна