Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калфин поиска подкрепа от всички в БСП за предстоящите избори

Снимка: БГНЕС

Кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин поиска подкрепа от цялата партия за предстоящите избори. Пред делегатите на 47-мия конгрес Калфин декларира пълната си ангажираност да участва на изборите за президент, за да ги спечели. Според него залогът на тези избори е реабилитацията на демократичните идеи. Калфин е на мнение, че левицата трябва да стъпи на успехите в управлението – на успешните мандати на Георги Първанов и на участието си в изпълнителната власт.

Искам да застанем рамо до рамо на тези избори. Залогът за тях е пътят по който страната ще върви през следващите години, реабилитацията на демократичните идеи, на социалните идеи и на бъдещето на страната.

На България е необходима различен тип политика и именно институцията на президента може да постави тези въпроси, отбеляза Калфин. Той се противопостави на политиката на управляващите за налагане на проучванията на шистов газ в страната и повтори за опасностите, свързани с отровните и канцерогенни химикали в тази технология.

Калфин изрази очакване всички негови съперници от партията за номинацията за президент да го подкрепят на предстоящата кампания. Искам всички ние да застанем заедно рамо до рамо на тези избори - залогът за тях е

По публикацията работи: Добромир Видев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна