Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РЗС иска отстраняването на директора на полицията в Стара Загора

Снимка: Архив

От партия "Ред, законност и справедливост” ще внесат сигнал в Окръжната и Върховната касационна прокуратура срещу областния директор на полицията в Стара Загора комисар Алекси Алексиев. Пред медиите Яне Янев заяви, че още в първите дни на новия парламентарен сезон ще попита премиера Бойко Борисов за легитимността на дипломата на областния управител Йордан Николов.

Янев обвини Алексиев в злоупотреба с власт, заради отправени заплахи към собственичка на магазин в Казанлък.

Това е грубо нарушаване на българското законодателство и злоупотреба с власт. Ако сме правова държава, апелирам лично към премиера Борисов незабавно да отстрани Алекси Алексиев.

Депутатът попита дали Алексиев има контакти с лица от криминалния контингент, за които е лобирал в телефонни разговори с магистрати. Янев заподозря комисаря в пране на мръсни пари, под формата на теглене на кредити срещу ипотека на две мазета в Казанлък.

Янев обяви, че преди седмица е получил информация за областния управител на Стара Загора, че след последното му изявление за обгазяването в региона:

 ..е викан в кабинета на вътрешния министър Цветан Цветанов, да напише сто пъти на бял лист: „Няма да се занимавам с обгазяването на Стара Загора”.

По публикацията работи: Венелина Попова - кор на БНР в Стара Загора

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна