Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Производителите на ориенталски тютюн искат "Булгартабак" да изкупува тяхната продукция

Снимка: БГНЕС
Кметът на Сатовча и председател на Националното сдружение на производителите на ориенталски тютюн у нас Арбен Мименов даде итервю за "Хоризонт". Той подчерта, че съгражданите му се надяват бъдещият собственик на "Булгартабак" да стане сериозен конкурент на фирмите, които изкупуват тяхната продукция:

Това, което ги интересува хората най-много, е дали „Булгартабак” действително ще се намеси на пазара с много по-голям процент от този, който наблюдаваме в момента. Единствено ми дава надежда, че купувачът е набелязал инвестиции около 7 000 000 лева в близките 5 години. За да има инвестиции, явно има намерение и да се купува повече тютюн. Изключително много сме притеснени от възможността за картелни споразумения и моля и държавата да се намеси в тази посока. Не казвам, че ги има, но е много интересно изчакването на всички фирми, с които контактуваме. В един момент цената варира между отделните фирми от 50 до 80 стотинки разлика.

Арбен Мименов добави, че производителите на ориенталски тютюн няма да участват в утрешните протести срещу приватизацията, които се готвят от КТ "Подкрепа" и КНСБ.
По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени