Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хиляди хора на авиофестивала "Небе за всички"

Снимка: БГНЕС

Хиляди хора наблюдават международния авиационен фестивал "Небе за всички", който беше открит на авиобаза „Крумово”. Събитието е посветено на 100-годишнината от създаването на българската военна авиация.

Предизвикателството в момента е да се справяме с недоимъка, който има в нашата професия. В миналото и настоящето ние имаме страхотни пилоти, нашите момчета са професионалисти, които се справят с всичко, с този недоимък, за който казах, каза пред кореспондента на БНР Кремена Данева един от пилотите от авиобаза „Крумово”. Според него, за да се подобри ситуацията, трябва да се промени финансирането. За да имаш авиация трябва да имаш много пари, категоричен е той.

Най-интересното от авиошоуто тепърва предстои. Днес и утре в небето над летище Пловдив ще се наблюдават демонстрационни полети на представители на военновъздушните сили на Русия, Швеция, Германия, Румъния и Швейцария. От българска страна в полетите ще участват пилоти със самолети МИГ-29 и 21, СУ-25, вертолети МИ-17 и 24, БЕЛ-206 и Кугър.

По публикацията работи: Кремена Данева - кор. на БНР в Пловдив
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна