Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна Международният авиационен фестивал „Небе за всички”

Снимка: БГНЕС

Последно обновяване: 12:15 ч.

Международният авиационен фестивал "Небе за всички", посветен на 100 годишнината на българската военна авиация, беше открит в Авиобаза Крумово, в присъствието на премиера Бойко Борисов.

На авиационния фестивал ще се наблюдават демонстрационни полети на представители на военновъздушните сили на Русия, Швеция, Германия, Румъния и Швейцария. От българска страна в полетите ще участват пилоти от военновъздушните сили със самолети МиГ-29 и 21, Су-25, РС-9М „Пилатус”и вертолети Ми-17, Ми-24, Bell 206 и "Кугар". В рамките на авиошоуто ще има изложена авиационна техника.

Официалното откриване на фестивала е в 11.30 ч. Осигурени са достатъчно паркоместа. За тези от посетителите, които нямат собствен превоз, са предвидени автобуси, които ще тръгват към авиошоуто на всеки 15 минути от паркинга на пловдивския централен площад.

За двата дни на фестивала е удвоен броят на влаковете между Пловдив и Асеновград. Те ще пътуват на всеки 30 минути, а зрителите ще трябва да слизат на гара Маврудово.

От пътна полиция предупреждават, че заради очаквания засилен трафик по пътя Пловдив - Асеновград е възможно в определени периоди движението да се отклонява по обходни маршрути.

По публикацията работи: Кремена Данева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна