Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Расмусен: 10 години след атентатите, подбудителят им е погребан от историята

Снимка: БГНЕС

10 години след атентатите от 11-и септември, подбудителят им е погребан от историята - това заяви генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен на кратка възпоменателна церемония за жертвите на терористичните нападения в централата на алианса в Брюксел.

 На Площада на честта, където се издигат националните флагове на 28-те страни от НАТО, присъстваха високопоставени дипломати от тези страни и от държави партньори на организацията. Сред участниците в церемонията беше и българският посланик в НАТО Тодор Чуров.

Атаките от 11 септември бяха началото на дълга зима в световната история, но последните събития ни убедиха, че макар стремежите за свобода да могат да бъдат потискани, те не могат да бъдат заличени, заяви Расмусен.

На предстоящата среща на върха на НАТО в Чикаго ще бъде потвърдено, че алиансът защитава не само тези, които имат свобода, но и хората, които искат и се стремят към свобода, като народите на Афганистан и Либия, и всички останали, които желаят искат свят, свободен от терор.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна