Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветанов пита БСП за "Софийски имоти"

Снимка: БГНЕС
По повод намерението на БСП да сезира прокуратурата за поискания подкуп от кандидат-президента на ГЕРБ Росен Пелвнелиев, председателят на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов призова социалистите първо да отговорят какво се е случвало през годините със "Софийски имоти". На семинар в Пловдив в петък за честността на изборите самият Цветанов разказа как през 2007 година трима съветници от София са поискали подкуп от 500 хиляди лева от Росен Плевнелиев, за да финализират проектирания от него Бизнес парк:

И ако се върнем назад аз бих искал БСП, след като са толкова радетели за права и свободи, нека да обяснят как се случваха нещата в „Софийски имоти”, защото в борда на директорите имаше точно представител от БСП. Нека да кажат всичко, което се случваше в общинските предприятия, които бяха разкрити като престъпна дейност точно от сегашния премиер и тогавашния кмет на София през 2005 година. Господин Кадиев след като е толкова обективен във всичко, което говори нека да каже по какъв критерий и по какъв начин съпругата му се занимава с енергийния бизнес.

Цветан Цветанов коментира и номинацията на бившия директор на БНР Поля Станчева за вицепрезидент на РЗС. Станчева в момента е общински съветник от ГЕРБ в София и беше и кандидат за районен кмет:

Да бъдат живи и здрави тези, които взимат Поля Станчева. 2009 година тя имаше сериозни желания да се кандидатира и за депутат. Разбира се, че това не беше възможно и това, което също тя знае, че е невъзможно е да бъде кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ. Има и подобни лица, които влизат с нечисти цели и не изповядват това, което ние се стремим да го наложим като политики в общинския съвет.

По публикацията работи: Кремена Данева – кор. на БНР в Пловдив
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени