Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спешно привикаха Алексей Петров в НСС

Снимка: БГНЕС

Соченият за глава на октопода Алексей Петров днес отново бе повикан в Националната следствена служба. Разследващите му предявиха нови 4 тома доказателства по делото.

Според адвоката на Алексей Петров Васил Василев, това е грубо нарушаване на Наказателно-процесуалния кодекс. Алексей Петров видя в действията на следствието политическа поръчка. 

Над два часа прекара Алексей Петров в следствието. На излизане първите му думи бяха: Имам удоволствието, че съм жив, но не разбрах какво ми предоставиха. Категорично е установено, че никога не съм бил арестуван на унгарско-чешката граница за престъпления, не съм връщал автомобили срещу откуп, крадени от СИК, нито пък съм задържал и поддържал контакти със Сретан Йосич и Марко Милошевич, синът на Слободан Милошевич, бе категоричен Алексей Петров.
Надявам се за тези неща някой ден да отговаря друг. Иначе тук дойдох, така, с един опит да бъда сплашен, стреснат. Казвам, Борисов в момента плаши гаргите.


Адвокатът на Алексей Петров, Васил Василев, допълни, че новите четири тома са били предявени като допълнително разследване, но подчерта, че делото срещу Алексей Петров и последните материали по него са били предявени в края на месец май, а законът забранява след предявяването на обвиненията да се извършват действия по разследване. Адвокат Василев подчерта, че очаква делото да влезе час по-скоро в съда, но това не се случва, в това дело правото няма никакъв смисъл, а има други интереси:

Противозаконна дейност по разследване след като е предявено самото разследване. Това, което казахме, прегражда за пореден път правото и европейската конвенция в разумен срок да получи гледане на делото от съда.

По публикацията работи: Даниел Инков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна