Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Напрежението в държавата ще спадне след изборите

Снимка: БГНЕС

При засилени мерки за сигурност в президентството започна Консултативният съвет за национална сигурност, свикан от държавния глава заради напрежението след случая в пловдивското село Катуница. На заседанието присъстват премиерът Бойко Борисов, председателят на парламента Цецка Цачева и главният прокурор Борис Велчев .

Преди заседанието министър-председателят коментира, че след изборите  напрежението ще спре, защото то е абсолютно политическо. Борисов подчерта, че данъчните проверки срещу Кирил Рашков и хора от неговото обкръжение са започнали много преди трагедията в Катуница:

Иначе за какво ще бъде другояче, след като извършителите, подбудителите са в ареста с постоянни мерки. И ви доказах заедно с главния прокурор, че това е започнато много преди да се случи това нещастие. За какво протестирате? Че правим магистрали, че правим детски градини, че градим България, че всеки ден това, което правим е факт? Искат да ни върнат във времето да се бият по улиците, държавата да е в състоянието, в което я взех. Аз съм поел ангажименти и всеки ден правя магистрали, пътища, градини, пречиствателни станции. Всеки ден! Оттук нататък народа си избира!

Пред сградата на президентството жител на село Катуница, представил се като Стоян Тютюнаров, заяви за "Хоризонт", че в селото все още има страх и недоверие към властта заради липсата на сигурност.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна