Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барак Обама отново призова за подкрепа за своя план за създаване на работни места

Американският президент Барак Обама призова републиканците в Конгреса да посочат точно какво могат и какво не могат да подкрепят в неговия план за създаване на работни места на стойност 447 млрд. долара. Президентът призова конгресмените да помогнат за приемането на документа, независимо от партийната си принадлежност. 

Този законопроект съдържа предложения, които демократите и републиканците са подкрепяли в миналото. Сега е времето Конгресът да действа заедно и да приеме документа, за да може той да се превърне в закон. Някои републиканци в Конгреса заявиха, че са съгласни с части от законопроекта. Ако е така, то сега е моментът да ми кажат кои са тези предложения. Икономисти от целия политически спектър изказаха мнение, че този закон ще подсили икономиката и ще увеличи търсенето на работна ръка. Как може да си срещу подобно нещо? Особено когато много американци живеят трудно и са без работа., каза в седмичното си обръщение Обама.

Американският президент изпрати плана си за създавне на нови работни места в Конгреса преди три седмици. Мерките в него са комбинация от инфрструктурни проекти и други разходи за стримулиране на икономиката плюс данъчни облекчения за малкия бизнес и служителите.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени