Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спешната помощ в София вече има 4 нови линейки

Снимка: БГНЕС

Спешната помощ в София вече има 4 нови линейки. Те са дарени от мобилен оператор. Дарителят каза, че ще има още 6 линейки, които ще бъдат поетапно дарявани на центрове в страната. Цялото дарение е на стойност 800 000 лв. Линейките са били оборудвани с необходимата техника, за да бъдат функционални.

Министърът на здравеопазването Стефан Константинов отбеляза: По-добър начин да се реализира една помощ за българските пациенти, често казано, аз не виждам. Лошото време трябва да се разглежда символично и да се търси хубавото. На тези линейки ще им върви по вода. Надявам се лекарските екипи, които ще работят с тях, да са в много по-добри условия и също – бързо да пристигат при нуждаещите се пациенти.

Премиерът Бойко Борисов пък си пожела да има още дарения и отбеляза откъде ще бъдат взети допълнителните 75 млн. лв. за нуждите на спешната помощ, както предвижда стратегията на Министерството на здравеопазването: Единственото, откъдето можем допълнително да поемем и то добре се справят колегите в момента, са парите от еврофондовете, за да компенсираме тези пари с вътрешния бюджет.

Информация на Добромир Видев.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна