Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Взеха отново книжката на Ангел Рашков

Снимка: БГНЕС

Старозагорски полицаи отнеха повторно шофьорската книжка на 20-годишния Ангел, внук на Кирил Рашков от Катуница. Нa него ще му бъде повдигнато и обвинение за фалшива диплома за основно образование.

Ангел Рашков живее в Катуница, но е с постоянна адресна регистрация на ул. "Освобождение" № 9 в Стара Загора. До проверка на дипломата му за основно образование се стигнало, след като той подал молба да получи обратно шофьорската си книжка. Тя е била взета от Пътната полиция в Пловдив заради шофиране с 1,2 промила алкохол в кръвта. Санкцията 1300 лева и отнемане на правото управление на автомобил за 16 месеца, наложена след друго наказание за подобно нарушение, обаче е отменена с решение на Пловдиския районен съд.

Фалшивата диплома на Ангел Рашков е издадена през 2008 година от основно училище в Раднево, където младежът никога не е учил, пише в прессъобщението на Областната дирекция на МВР. Проверка на Регионалния инспекторат по образованието в Стара Загора през 2006 година показа, че Ангел Рашков има свидетелство за завършено основно образование и от закритата вече частна гимназия за икономика и търговия в града на бланка от държавната гимназия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна