Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха трима, изготвяли фалшиви документи

Снимка: МВР

Столичните антимафиоти задържаха трима столичани, занимавали се с изготвяне на фалшиви документи, съобщават от МВР. Разследването било по сигнал за изготвяне и разпространение на фалшиви документи, сред които - за завършено средно и висше образование, управление на моторни превозни средства, свидетелства за съдимост. Сумите за изготвянето на фалшификатите варирала от 30 до 200 лева.

В ползваните от задържаните помещения, офиси и жилища са открити множество печати, включително на Софийския районен съд, две пишещи машини, пет лаптопа, флаш-памети, лазерна машина, принтер и голям брой CD. Намерени са още: тефтер с лични данни, копия от лични карти и снимки на лица, празни бланки, готова диплома за средно образование.

Справка в масивите на полицията показва, че двама от задържаните са криминално проявени, един от които е осъждан за аналогични престъпления и дори в момента е в изпитателен срок. След 24-часовото им задържане, с постановление на Софийска градска прокуратура, на тримата е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” в рамките на 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна