Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов се извини на Лютви Местан

Снимка: ЕПА / БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов се извини на депутата от ДПС Лютви Местан и обясни, че не е обсъждал нищо тайно на срещата си с него сутринта след първия тур на изборите. Местан е отивал на среща с президента Георги Първанов, но се е озовал във вилата на премиера:

Два пъти попитах охраната дали Лютви Местан е за мен. Когато казаха, че е за мен, аз го поканих. Поговорихме десетина минути и той отиде на другата среща. Не виждам с кое съм го обидил и с какво пред българското общество съм го унижил или неговия авторитет застрашил. Извинявам се, защото лично аз много го харесвам и уважавам като политик, ако съм причинил нещо в неговата партия. Съжалявам! Всички знаят къде е портата на "Калина", които са ходили при президента, а ДПС много пъти са ходили, затова ми се видя много странно. Ако е грешка - ОК. Ако има умисъл и някой го е довел, може да са го снимали и утре да излезе, че той е дошъл да се договаря с мен. Не сме се договаряли! Мога да се закълна в каквото кажете! За 2.5 години такава грешка не е ставала - гост на Първанов да дойде при мен и обратно. Отдавам го и на неговата умора. Вечерта към 1 – 2 ч. сигурно са били на пресконференция. На сутринта толкова рано да дойде при президента… Отдавам го и на умора, но ми се видя странно.

Според Борисов, директорът на Националната служба за охрана трябва да провери дали случилото се е грешка, случайност, лошо съвпадение, или умисъл. Премиерът отрече на срещата да са правени уговорки и сделки между ГЕРБ и ДПС за подкрепа на втория тур на изборите.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна