Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Умишлен палеж е причината за пожара във Вакарел

Неуредени финансови отношения е една от версиите
Снимка: БГНЕС

Умишлен палеж е причината за избухналия снощи пожар в центъра на Вакарел, научи "Хоризонт" от близки до разследването. Изгорелите постройки са собственост на двама мъже - от София и Ихтиман. Те не са криминално проявени. Преди време обаче те са отдали под наем сградите на други мъже, които също не са регистрирани в полицията за противозаконни прояви.

От МВР обясниха, че пожарът е предизвикан умишлено около 3 ч. след полунощ.   Изгорели са кафене, книжарница, както и къща с пристройка. Няма пострадали хора. Огънят е бил овладян от пожарникарите за по-малко от час.

Няма данни огънят да е възникнал в резултат на поставена бомба, категорични са разследващите. Взривът, който живеещите са чули, е бил от газова бутилка, която се е намирала в кафенето. 

Рано е да се каже, че има данни за умишлен палеж. Полученият взрив, който го коментират, не е от взривно устройство - в резултат на разливане на лесно запалима течност. Това е основната версия, по която се работи. Образувано е досъдебно производство, разказа Мартин Гатев, експерт от противопожарната охрана, който е извършил огледа на мястото на инцидента.  

До момента от разследването не оповестяват официално версиите, по които работят за инцидента, но най-вероятно става дума за неуредени взаимоотношения.
Информация на Николай Христов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна